A trapézlemezek minimálisan 8°, keresztcsatlakozások esetében pedig 10° dőlésszögű tetőknél alkalmazhatók. A trapézlemezek a rendelésben megadott hosszban vannak legyártva. A lemezeket utólagos alakításakor javasolt vibrációs, lemezvágó olló, vagy kézi olló ill. fűrész használata.

trapez_utmut_1

 

A trapézlemezek rögzítése 4,8x35mm-es méretű önfúró csavarokkal és EPDM vulkanizált gumi alátéttel rögzítjük a szerkezethez. A csavar akkor van megfelelően meghúzva, ha a gumi alátét “kibújik” az alátét acél része alól.

A trapézlemezeket csakis az “alsó hullámnál” javasoljuk rögzíteni. Menetvágó csavarok használatakor tilos a nyílásokat előfúrni, vagy a csavarokat kalapáccsal beverni.

trapez_utmut_2

 

Ha a tetőfelületet keresztcsatlakozásokkal szükséges befedni, a fedési vonalat tetőlécekkel kell alátámasztani. A lemezek átfedése minimálisan 100 mm. A keresztcsatlakozások vonalára biztosító ragasztószalagot ragasztunk, 15°-os dőlésszögig tanácsos a ragasztószalag használata a hosszanti átfedéseknél is.

trapez_utmut_3

 

A felszerelés során minden fémreszelék és forgácsot puha kefével el kell távolítani a korrózió kialakulásának elkerülése érdekében a fém felületeken. Minden vágott élt a kémények, tetőablakok illesztésénél festékkel vagy lakkal kezelni kell.

Amikor új sort kezdünk 15 cm-el takarjuk az előzőt.

Jelenleg online

Oldalainkat 17 vendég és 0 tag böngészi

Hírlevél

Scroll to top