A trapézlemez tárolásakor ügyelni kell, hogy a trapézlemez táblák ne sérüljenek, óvni kell a karcolásoktól, horpadásoktól és a lemeztábla megtörésétől.

A trapézlemezt óvni kell tárolás közben a csapadéktól és a nedvességtől.

A kiszállított trapézlemezt fedett, száraz és jól szellőző helyen kell tárolni, védve a hirtelen hőmérsékletváltozástól, ezzel kivédve a páralecsapódást.

A csomagolatlan anyagot a lehető leghamarabb be kell építeni. A tárolás közben biztosítani kell az anyag védelmét az átázástól, nedvességtől, más kémiai anyag szivárgásától vagy fizikai sérülésektől.

Az anyagot tilos tárolni, ha nedves vagy vizes.

El kell kerülni a trapézlemezek elmozdítását egymáson, hogy a színes bevonaton ne jelentkezzen semmilyen karcolás.

Nem megfelelő az a tároló hely, ahol ráléphetnek a lemezre. Ne használjon láncot, vagy fém kötelet az emeléshez. A javasolt legkisebb távolság a tárolt lemeznek a talajtól 200 mm, hogy a tároló helyiségbe kerülő víz ne tudja átáztatni a lemezt.

Trapézlemez kötegek tárolása a vízszintestől enyhén ferde pozícióban ideális, hogy a párakicsapódás cseppekben le tudjon folyni a lemezről.

A trapézlemezek nem tárolhatók sugárzó hő vagy korrózív anyagok közelében, illetve azokkal érintkezve. A trapézlemezek nem érintkezhetnek rézzel, vagy rézből készült, illetve rézzel bevont anyagokkal, nedves betonnal, talajjal vagy agresszív anyagokkal (sav, mész, habarcs, stb.). A védőfóliával ellátott színes bevonatú trapézlemezek tárolása esetén egy hónapon túl feltétlenül szükséges a védőfóliát eltávolítani.

A trapézlemez kötegek egymásra való fektetése (maximum három köteg) megengedett, de az egyes kötegek talpainak pontos egymásra való illeszkedése és a kötegsúlyok figyelembe vétele követelmény.

A lemezeket a szállítást követő hat hónapon belül a felhasználási helyükre be kell építeni. A bevonat nélküli horganyzott lemeztermékek esetén a tárolási utasítások betartására fokozott figyelmet kell fordítani.

Jelenleg online

Oldalainkat 7 vendég és 0 tag böngészi

Hírlevél

Scroll to top