trapez_utmut_1A cserepes lemez felszerelése előtt ki kell alakítani a lécezés távolságát. Az első, és az azt követő (eresz melletti) második léc távköze 260-280 mm, a tető lejtésétől függően. Az első léc távolsága a szélső homlok léctől 30-50 mm. Abban az esetben, ha nem használunk vízcseppentő lemezt az eresznél, ajánljuk élre verni az első lécet, mivel ezen a helyen csavarozzuk meg a fedőlemezt a megfelelő túlnyúláshoz. A tavaszi és őszi napokon jelentkező páralecsapódás miatt ajánljuk a páraáteresztő fólia alkalmazását. Hőszigetelt szerkezetnél a páraáteresztő fólia alkalmazása nélkülözhetetlen. Fontos, hogy a tetőfólia az ereszlemezre takarjon, vagy belenyúljon a csatornába. A fóliára a szarufák mentén kontralécet kell felverni és azután ezekre a tetőléceket. A cserepes lemez táblák felhelyezése előtt, amennyiben a csatornakampók nem a homlokdeszkán lesznek elhelyezve, ezeket fel kell szerelni az összes bádogos elemmel együtt (szegélyek, oromszegély, stb.). Az esetlegesen beépítésre kerülő tetőkibúvókat, tetőablakokat is lemezelés előtt, a gyártó szerelési útmutatója alapján kell felszerelni.

cserepes_utmut_2

A cserepes lemezek rögzítése 4,8x35mm-es méretű önfúró csavarokkal és EPDM vulkanizált gumi alátéttel rögzítjük a szerkezethez. A csavar akkor van megfelelően meghúzva, ha a gumi alátét “kibújik” az alátét acél része alól.

A csavarok átlagos felhasználása 6-9 db/négyzetméter. A csavarokat körülbelül 2 cm távolságra a hullámtörés alatt, a hullám völgyébe helyezzük úgy, hogy a fedőlemez szorosan felfeküdjön a tetőlécre. A tető széleinél a cserepes lemezt sűrűbben kell rögzíteni. A fedőlemezt a gerincnél minden alsó hullámban rögzíteni kell. A lemezek egymással történő összekötéséhez 4,8×20 mm-es lemezcsavart használunk.

Az acéllemezre lépni csak puha talpú cipőben szabad, és csak a lécekkel alátámasztott hullámvölgyekbe szabad lépni.

cserepes_utmut_3

Ha tetőablakok vagy kéménykiállások találhatóak a tetőszerkezeten, ajánlatos egy cseréphosszal ráfedni az összeillesztendő lemezre. Ha netalántán a lemez összeillesztés után elállna a tetőablaktól, csúsztassunk el egy hullámot és ha még mindig nem megfelelő, akkor igazodjunk a tetőablak vízvetőjéhez.

Jelenleg online

Oldalainkat 6 vendég és 0 tag böngészi

Hírlevél

Scroll to top